Van pizzabol naar pizzabodem
Aantal pizza's | 4 |
---|---|
Pizzabollen | 4 |
Semolabloem | 50 gr. |
Benodigdheden: | werkblad, deegsteker, pizzaschep |
Hoe maak je van een bolletje een mooie ronde pizza?
- Tip 1: GEBRUIK JE HANDEN EN GEEN DEEGROL!
- Strooi op een open plaats op je werkblad voldoende Semolabloem. Dit wordt je werkplek om je pizzadeeg te maken. Zorg dat je pizzaschep kortbij ligt, ingestrooid met Semolabloem.
- Schep de pizzabol met een deegsteker in een vlugge beweging van het werkblad en leg hem op de Semolabloem. Bestuif ook de bovenzijde van de bol met de Semolabloem.
- Duw met de toppen van je vingers in het midden van de bol en werk naar buiten tot 1 à 2 cm van de buitenzijde (laat de buitenzijde intact). Doe dit terwijl je de bol stilletjes ronddraait (zo blijf je de cirkelvorm behouden).
- Draai het pizzadeeg om en herhaal bovenstaande zodat de pizza alsmaar groter wordt.
- Gebruik nu je handpalmen om de pizza te stretchen tot je een dunne bodem hebt. Houdt met je linkse hand het deeg tegen, en stretch met je rechtse hand. Terwijl je dit doet draai je de pizza lichtjes mee rond.
- Wanneer je pizza voldoende dun is leg je deze op je pizzaschep en beleg je hem met je heerlijke saus, gedroogde oregano en eventuele toppings.
- Alvorens je hem in de oven steekt kan je best boven uw werkblad de pizza losmaken door deze al eens kort heen en weer te bewegen.
- Tip: zorg dat je oven goed warm is, maar dat de vloer van de pizzaoven niet TE heet is want dat verbrand de bodem.
SUCCES!!!